Your search results

Vlašić se sprema za novu zimsku turističku sezonu

Posted by Smještaj Vlašić on 12. Novembra 2018.
| Blog
| 0
O načinima na koje je moguće što kvalitetnije organizirati zimsku turističku sezonu, razgovarano je ovih dana na sastanku predstavnika Turističke zajednice SBK, privatnih poduzeća, ugostiteljskih objekata i skijališta.

Matošević ističe da je u fokusu bilo službeno otvaranja zimske turističke sezone, od 21. do 23. decembra, uz manifestaciju “Šankanje”, koju organizira turistička agencija “SolAzur&Buenavista”, a u koju se, uz Turističku zajednicu, uključuje i privatni sektor, te lokalna i županijska vlast.

“Za otvaranje sezone, Turistička zajednica i hotelska poduzeća s Vlašića osigurat će svim posjetiteljima, tradicionalno, porciju graha i kuhano vino. Tu je i bogat zabavni program, doček Djeda Mraza i besplatna podjela paketića za najmlađe, te ‘Igre bez granica’ na snijegu”, kazao je Matošević.

Po njegovim riječima, prvi put će Turistička zajednica SBK, uz financijsku potporu ugostiteljskih poduzeća, organizirati doček Nove godine na platou Babanovca, a okupljene će zabavljati DJ Exit.

“I ove godine, na Vlašiću će biti sezonska ambulanta i turistički informativni centar. Trenutno se, s Općinom Travnik i Sportsko-rekreacijskim centrom Vlašić, nastoje realizirati i aktivnosti unaprjeđenja funkcioniranja samog zimskog centra, u smislu uspostavljanja učinkovitog prometa vozila unutar samog centra, uspostave zabrane vožnje motornih sanki po skijaškim stazama, postavljanja nove prometne signalizacije, te uvođenja reda u prodaju hrane i pića”, naglasio je Matošević.

Prema informacijama iz poduzeća koja upravljaju vertikalnim transportom, kako ističe Matošević, cijene ski karata trebale bi ostati na prošlogodišnjoj razini, dok posjetitelji više neće plaćati cjelodnevnu kartu parkinga, nego će cijena ovisiti o dužini zadržavanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.